Qué ès el Cicle Veïns?

Organitzem aquest cicle al Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui amb la intenció d’aproximar-nos a les cultures més properes a casa nostra (occitana, aragonesa, valenciana, castellana, basca, etc).
Els estats i les institucions oficials tendeixen sovint a crear divisions i fronteres de manera que es pugui reconèixer ben nítidament qui són els nostres i qui són els altres. Necessita que tots els seus súbdits parlin igual i que no es puguin entendre amb gaire facilitat amb els “estrangers” d’altres estats o territoris. Amb el Cicle Veïns volem trencar amb aquest mecanisme pervers convençuts que només es pot estimar allò que es coneix. Ho fem convidant grups de música tradicional i popular que ens permetin fer un tast del seu patrimoni musical i lingüístic i organitzant actes diversos paral·lels als concerts (xerrada i passi d’audiovisuals, etc.).

dilluns, 13 de maig de 2013

L'ARAGONÉS, LUENGA BIBA. Visionat de la pel•lícula documental titulada; “Por qué dixamos o nuestro lugar?” el dia 15 de juny a les 19.00hAquest documental, dirigit per Carlos Baselga, ens transporta als anys de l'èxode rural del Pirineu aragonès. Els habitants de la vall de las Solanas van haver d'abandonar casa seva i les seves terres sota l'amenaça de la construcció de l'embassament de Jánovas que mai es va arribar a fer.

La solitud dels pobles abandonats i terres ermes són la mostra de la pèrdua a la que es veu abocada una cultura  en totes les seves vessants.  Els interessos sobre els recursos naturals de la zona i la deixadesa de l'administració en el manteniment i la promoció de la cultura han estat cabdals en aquest procés.

Guió i direcció: Carlos Baselga  
Dur: 25 min. Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada