Qué ès el Cicle Veïns?

Organitzem aquest cicle al Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui amb la intenció d’aproximar-nos a les cultures més properes a casa nostra (occitana, aragonesa, valenciana, castellana, basca, etc).
Els estats i les institucions oficials tendeixen sovint a crear divisions i fronteres de manera que es pugui reconèixer ben nítidament qui són els nostres i qui són els altres. Necessita que tots els seus súbdits parlin igual i que no es puguin entendre amb gaire facilitat amb els “estrangers” d’altres estats o territoris. Amb el Cicle Veïns volem trencar amb aquest mecanisme pervers convençuts que només es pot estimar allò que es coneix. Ho fem convidant grups de música tradicional i popular que ens permetin fer un tast del seu patrimoni musical i lingüístic i organitzant actes diversos paral·lels als concerts (xerrada i passi d’audiovisuals, etc.).

divendres, 17 de maig de 2013

L'ARAGONÉS, LUENGA BIBA. Concert amb CHUNDARATA (música tradicional aragonesa) el dia 15 de juny a les 20.30h


La paraula aragonesa “chundarata” al·ludeix al soroll amb rebombori. És la marca d'aquest col·lectiu nascut amb la intenció de contribuir al manteniment i difusió de les músiques aragoneses d'arrel en totes les seves manifestacions. Que es materialitza en la  realització d'un treball de creació musical basat en aquesta tradició.

El material musical de Chundarata! inclou diferents estils i formes. Tant en creacions pròpies com en músiques populars provinents del conjunt del territori aragonès. Hi ha peces instrumentals i cantades, aquestes reflecteixen la realitat trilingüe aragonesa: castellà, aragonès, català de l'Aragó.

En fi, una visió rica i variada de la música aragonesa d'arrel amb varietat territorial i lingüística (afavorida pels orígens dels/les membres repartits per tot el territori), la incorporació de nous instruments i noves tendències però  sempre mantenint una arrel tradicional. Tot això presentat en un directe amb un estil alegre i engrescat que s'adapta, sobre tot, a ambients festius.

+ info Facebook de Chundarata
Entrada socis 3€, simpatitzants 5€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada