Qué ès el Cicle Veïns?

Organitzem aquest cicle al Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui amb la intenció d’aproximar-nos a les cultures més properes a casa nostra (occitana, aragonesa, valenciana, castellana, basca, etc).
Els estats i les institucions oficials tendeixen sovint a crear divisions i fronteres de manera que es pugui reconèixer ben nítidament qui són els nostres i qui són els altres. Necessita que tots els seus súbdits parlin igual i que no es puguin entendre amb gaire facilitat amb els “estrangers” d’altres estats o territoris. Amb el Cicle Veïns volem trencar amb aquest mecanisme pervers convençuts que només es pot estimar allò que es coneix. Ho fem convidant grups de música tradicional i popular que ens permetin fer un tast del seu patrimoni musical i lingüístic i organitzant actes diversos paral·lels als concerts (xerrada i passi d’audiovisuals, etc.).

divendres, 17 de maig de 2013

L'ARAGONÉS, LUENGA BIBA. Presentació de l'exposició “l'Aragonés, luenga biba” a càrrec de “a colla de charradors O CORRINCHE” el 15 de juny a les 19.35hExposició “Luenga Biba”


L’exposició “Luenga Biba”, és una idea nascuda del grup de parlants O Corrinche del Centro Aragonés de Barcelona, aquesta és una iniciativa per ajudar a difondre l'existència de la llengua aragonesa i mostrar la seva presència a la vida i als carrers de l’Aragó.


Comptant només amb material propi l'exposició consta d'un total de 8 plafons. Els primers plafons fan una introducció explicativa i un breu resum històric i literari sobre la situació actual de la llengua, donant pas a les imatges que ens mostren els diferents aspectes d'aquesta presència.

Aquesta exposició es una eina de treball clau per tal d'ajudar a difondre i fer palès davant de la ciutadania la realitat viva d'una llengua minoritària i minoritzada com l'aragonés. La realitat de la llengua aragonesa és per molts ciutadans desconeguda.


Colla de Charradors O Corrinche és el Taller d'aragonès, inscrit en el context dels cursos d'aragonès que ofereix, fa més de 15 anys, el Centro aragonès de Barcelona junt amb el Rolde aragonés de Barzelona. La seva finalitat és donar un espai de treball a aquells ex-alumnes que volien seguir tenint un vincle actiu amb la llengua un cop finalitzada la seva formació. És dins d'aquest context on es crea, l’any 2010, la Colla de Charradors O Corrinche amb la intenció de potenciar l'expressió oral de la llengua per tal d'utilitzar-la de manera habitual en totes les activitats organitzades. Així doncs difondre i aprofundir  el coneixement de la cultura aragonesa i prenent la seva llengua com a instrument de comunicació i difusió.

+informació a http://ocorrinche.blogspot.com/

Exposició del 15 al 30 de juny
Entrada lliure

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada