Qué ès el Cicle Veïns?

Organitzem aquest cicle al Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui amb la intenció d’aproximar-nos a les cultures més properes a casa nostra (occitana, aragonesa, valenciana, castellana, basca, etc).
Els estats i les institucions oficials tendeixen sovint a crear divisions i fronteres de manera que es pugui reconèixer ben nítidament qui són els nostres i qui són els altres. Necessita que tots els seus súbdits parlin igual i que no es puguin entendre amb gaire facilitat amb els “estrangers” d’altres estats o territoris. Amb el Cicle Veïns volem trencar amb aquest mecanisme pervers convençuts que només es pot estimar allò que es coneix. Ho fem convidant grups de música tradicional i popular que ens permetin fer un tast del seu patrimoni musical i lingüístic i organitzant actes diversos paral·lels als concerts (xerrada i passi d’audiovisuals, etc.).

dijous, 19 de setembre de 2013

CICLE VEÏNS, PASSAT I PRESENT DE LA CULTURA OCCITANA. El Dissabte 28 de setembre a les 20.00h


“Qui més qui menys, tothom ha sentit parlar d'Occitània, però on és i què és Occitània? Què hi tenen a veure la Vall d'Aran, els trobadors, el Massís Central, el Llemosí, el vi de Bordeus, el Provençal, els Càtars, Mistral?”

20.00h Xerrada sobre passat i present de la cultura occitana amb Jordi Fernández-Cuadrench 
21.00h Concert amb MIRABÈL (música tradicional occitana)

En la segona edició del Cicle Veïns volem apropar-nos a la cultura occitana. Per això comptarem amb el grup Mirabèl, que ens oferirà un viatge musical pel país d’òc, on sentirem la llengua i coneixerem una mica  de la historia i de l’actualitat d’Occitània. 

Entrada socis 3€, simpatitzants 5€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada