Qué ès el Cicle Veïns?

Organitzem aquest cicle al Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui amb la intenció d’aproximar-nos a les cultures més properes a casa nostra (occitana, aragonesa, valenciana, castellana, basca, etc).
Els estats i les institucions oficials tendeixen sovint a crear divisions i fronteres de manera que es pugui reconèixer ben nítidament qui són els nostres i qui són els altres. Necessita que tots els seus súbdits parlin igual i que no es puguin entendre amb gaire facilitat amb els “estrangers” d’altres estats o territoris. Amb el Cicle Veïns volem trencar amb aquest mecanisme pervers convençuts que només es pot estimar allò que es coneix. Ho fem convidant grups de música tradicional i popular que ens permetin fer un tast del seu patrimoni musical i lingüístic i organitzant actes diversos paral·lels als concerts (xerrada i passi d’audiovisuals, etc.).

dijous, 19 de setembre de 2013

OCCITÀNIA. Xerrada sobre passat i present de la cultura occitana, el dissabte dia 28 de setembre a les 20.00h

En la segona edició del Cicle Veïns volem apropar-nos a la cultura occitana. Per això comptarem amb  la presència el Sr Jordi Fernandez-Cuadrench ,un gran coneixedor del fet occità. Amb ell podrem conèixer de primera mà quin en quin estat es troba avui l'antiga llengua dels trobadors.


Jordi Fernández-Cuadrench (Barcelona, 26 de març de 1966) és llicenciat en Geografia i Història (especialitat Història Medieval) per la Universitat de Barcelona (1989), amb Premi Extraordinari de Llicenciatura, té una maîtrise d'Història de la Universitat de Toulouse II - Le Mirail (1990), i ha realitzat els cursos de doctorat a la Universitat de Barcelona. Ha dirigit l'AECT Espacio Portalet (Sabiñánigo, Osca) (2012), la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà (2005-2010), a on havia estat prèviament tècnic d'afers culturals (2004-2005), i l'Institut Occitan (Pau / Vilhèra, Pirineus Atlàntics) (1998-2003). Al llarg d'aquests anys, doncs, la seva trajectòria professional l'ha convertit en un molt bon coneixedor dels dos vessants del Pirineu a nivell institucional i cultural, però també des del punt de vista socioeconòmic (comercial, laboral, turístic, comunicatiu, associatiu, etc.).

Entrada socis 3€, simpatitzants 5€

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada