Qué ès el Cicle Veïns?

Organitzem aquest cicle al Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui amb la intenció d’aproximar-nos a les cultures més properes a casa nostra (occitana, aragonesa, valenciana, castellana, basca, etc).
Els estats i les institucions oficials tendeixen sovint a crear divisions i fronteres de manera que es pugui reconèixer ben nítidament qui són els nostres i qui són els altres. Necessita que tots els seus súbdits parlin igual i que no es puguin entendre amb gaire facilitat amb els “estrangers” d’altres estats o territoris. Amb el Cicle Veïns volem trencar amb aquest mecanisme pervers convençuts que només es pot estimar allò que es coneix. Ho fem convidant grups de música tradicional i popular que ens permetin fer un tast del seu patrimoni musical i lingüístic i organitzant actes diversos paral·lels als concerts (xerrada i passi d’audiovisuals, etc.).

divendres, 18 de setembre de 2015

CICLE VEÏNS: L'ALGUER Diumenge 18 d'octubre de 2015 a partir de les 18.00h


El setembre de l'any 2014 tres socis del Centre vam fer un viatge per conéixer la realitat cultural de l'Alguer. Fruit d'aquella visita, un any després tenim el gust i la sort de presentar un nou Cicle Veïns al Centre Democràtic i Progressista dedicat a l'Alguer.

L'Alguer és una ciutat costanera situada a l'illa de Sardenya on encara avui trobem viu l'Alguerès, variant dialiectal del català parlat en aquesta bella ciutat sarda. L'eix central del Cicle Veïns serà, com en les anteriors edicions, la música. Per això hem convidat al reconegut cantautor alguerès Claudio Gabriel Sanna que presentarà el seu nou disc “Altres Paraules”. Paral·lelament, comptarem amb la presentació del llibre “Història de l'Alguer” publicat durant el 2014, amb la presència de l'autor del llibre, l'historiador alguerès Marcel Farinelli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada