Qué ès el Cicle Veïns?

Organitzem aquest cicle al Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui amb la intenció d’aproximar-nos a les cultures més properes a casa nostra (occitana, aragonesa, valenciana, castellana, basca, etc).
Els estats i les institucions oficials tendeixen sovint a crear divisions i fronteres de manera que es pugui reconèixer ben nítidament qui són els nostres i qui són els altres. Necessita que tots els seus súbdits parlin igual i que no es puguin entendre amb gaire facilitat amb els “estrangers” d’altres estats o territoris. Amb el Cicle Veïns volem trencar amb aquest mecanisme pervers convençuts que només es pot estimar allò que es coneix. Ho fem convidant grups de música tradicional i popular que ens permetin fer un tast del seu patrimoni musical i lingüístic i organitzant actes diversos paral·lels als concerts (xerrada i passi d’audiovisuals, etc.).

divendres, 17 de febrer de 2017CICLE VEÏNS-GALÍCIA.
PROGRAMA D'ACTES
Dissabte, 4 de març

Els actes del Cicle Veïns dedicat Galícia començaran a les 12:00 al mateix Centre Democràtic i Progressista de Caldes, amb una xerrada sobre la celebració de l’Entroido a càrrec d'Oscar Sotelo, també conegut com Frebas (Santa Coloma de Gramenet 1979). Fill de l'emigració gallega que va arribar als anys 60-70, sempre ha estat interessat en l'etnografia i per això ha recorregut amb la seva família gran part dels "Entroidos" gallecs i portuguesos, des de les parròquies més petites fins a les viles més grans. Des de fa 10 anys viu a Compostel·la i allà com a il·lustrador ha participat a la revista O Farelo i ara presenta el llibre didàctic Entroidos e mascaradas na Galiza creat per a finançar l' "Escola de Ensino Galego Semente Compostela", compromesa amb la llengua gallega i l'educació respectuosa.

Paral·lelament a les 12:00 i a la plaça 11 de setembre, hi ha haurà tallers infantils al voltant dels personatges de l'Entroido, que acabaran amb una farinhada per petits i grans (porteu roba que es pugui embrutar!). Els tallers seran bilingües (galaico-català, oberts a tothom i a càrrec de la Ludotega de l'Assemblea Cultural Galega de Barcelona. 

 A les 13:30  tornem a la seu del Centre Democràtic, on la Cooperativa Cafè del Centre ens oferirà un dinar gallec amb un magnífic menú  típic d'aquestes dates (recomanem que reserveu!)
A les 16:00 taller de ball gallec i cap a les 17:30 h foliada a càrrec dels músics de l’Assemblea Cultural Gallega de Barcelona, on podrem  i sentir música popular i tradicional gallega i practicar els balls que haguem apres al taller.


Des del Cicle Veïns fem nostre el compromís de  l’ACGB:” Agora mesmo, os lazos e as redes humanas son un puntal para poidamos crear e reforzar o noso compromiso, un compromiso lingüístico, cultural e social”.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada